EU Arctic Forum and Indigenous People Dialogue i Bryssel

EU-kommissionen kommer tillsammans med Europeiska utrikestjänsten, EEAS, anordna EU Arctic Forum and Indigenous People Dialogue den 14 till 15 maj 2024 i Bryssel. EU-kommissionens vice ordförande Josep Borrell och EU:s miljökommissionär, Virginijus Sinkevičius, kommer att stå värd för evenemanget. Syftet med EU Arctic Forum är att bedöma utvecklingen i Arktis och titta på några av de framsteg som uppnåtts inom ramen för EU:s politik och ge en fortsatt strategisk utsikt för de kommande åren.

Ett stort antal olika arktiska aktörer såsom regeringar, lokala och regionala representanter, internationella organisationer, civilsamhälle, industri, forskare och ursprungsbefolkningar kommer att delta under diskussionerna, där ungdomsperspektivet kommer vara i fokus.

EU Arctic Forum and Indigenous People Dialogue kommer bland annat bestå av panelmöten som fokuserar på internationellt samarbete, hållbar och inkluderande ekonomisk utveckling i Arktis, samhällsfrågor, riskanalys och de utmaningar som klimatförändringarna medför för Arktis.

Evenemanget är för dig som är intresserad av Arktiska frågor och kommer hållas både fysiskt i Bryssel och via webbsändning. 

Ta del av hela programmet här

Läs North Swedens artikel från EU Arctic Forum 2023 här