EU Arctic Forum and Indigenous Peoples’ Dialogue

EU-kommissionen och European External Action Service anordnar tillsammans EU:s arktiska forum och det årliga dialogmötet för arktiska ursprungsbefolkningar den 10 och 11 november.

Den 10 november är det först dags för EU:s arktiska forum, där arktiska aktörer och intressenter samlas för att diskutera arktiska regionens utveckling och utmaningar inom klimat, miljö, hållbar utveckling och internationellt samarbete, med fokus på ämnen som är av särskild betydelse för Arktis invånare. 

På agendan för det årliga dialogmötet för arktisk ursprungsbefolkning, som hålls den 11 november, står bland annat interaktiva paneldiskussioner om unga i Arktis. 

Värdar för evenemangen är EU:s representant för utrikes frågor och säkerhetspolitik, Josep Borrell och miljökommissionär Virginijus Sinkevičius.

Om evenemanget blir i fysisk form i Bryssel eller digitalt återstår ännu att se, beroende på utvecklingen av restriktionerna kopplade till Covid-19-pandemin. Blir det ett fysiskt event kommer deltagarna att bli ombedd att ha ett EU Digital Covid-certifikat eller motsvarande, som bevis på att de har testats, vaccinerats eller som har återhämtat sig från viruset.

Läs mer om evenemangen här

Anmälan: Registrerar dig till eventet här