RISE och städer i norra Sverige arrangerar event under New European Bauhaus festivalen

Den 11 april kommer RISE tillsammans med ett antal städer i norra Sverige att arrangera en workshop under det officiella programmet för New European Bauhaus (NEB) festivalen. Workshopen “Visions of the thriving North” syftar till att stödja en samhällsomvandling för hållbara, inkluderande och vackra platser i linje med NEB:s värderingar. Workshopen ämnar vidare till att uppmärksamma samhällsomställningen i norra Sverige och NEB Local Chapter som är under uppbyggnad.

Under workshopen kommer ett antal svenska och nordiska NEB-exempel att lyftas fram samt uppbyggnaden av NEB Local Chapter i region Västerbotten. NEB Local Chapter är en självorganiserad och lokalbaserad grupp av NEB-medlemmar som bidrar till genomförandet av Bauhausinitiativet. I fokus under eventet står frågan: Hur kan vi skapa attraktiva och välfungerande platser med låga koldioxidutsläpp, som främjar biologisk mångfald och som är vackra, demokratiska och meningsfulla för de människor som bor där? 

Talarna som medverkar i sessionen är:   

  • Helena Bjarnegård, Nationell arkitekt, Sverige, NEB National Contact Point. 
  • Dimitris Athanassiadis, Docent, Institutionen för skogens biomaterial och teknologi på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU)  
  • Marlene Johansson, Senior forskare, Department of Prototyping society, RISE, Research Institutes of Sweden  
  • Alexander Kult, Särskild samordnare, Gällivare kommun  
  • Liv Öberg, Utvecklingsstrateg, Umeå stad 

Workshopen kommer att äga rum den 11 april kl. 12 – 13 och kommer att ske i direkt anslutning till utställningsytan under NEB-festivalen. För att delta på workshopen kryssar man i att man vill delta vid anmälan till NEB-festivalen.  

Läs mer om workshopen här

Anmälan finns här 

Läs mer om Bauhausinitiativet här

 

Partner: RISE

Plats: WORKSHOP corner of Cour Carré at the Arts & History Museum, Parc du Cinquantenaire 10, Brussels, Belgium

Detta evenemang har redan varit eller så saknar evenemanget tillfällen.