Praktisera på North Sweden

North Sweden European Office, Västerbottens och Norrbottens representationskontor i Bryssel, söker två praktikanter inför höstterminen 2019. Praktiken ger Dig möjlighet att få en god insyn och förståelse om hur regionala frågor drivs i Bryssel.

  • Vill Du få en inblick i hur Europasamarbetet går till i EU:s institutioner i Bryssel? 
  • Är Du intresserad av hur regionala frågor drivs i Bryssel och hur regionala och lokala aktörer arbetar med EU-frågor i Norrbotten och Västerbotten?
  • Vill Du få internationell erfarenhet och en utmärkt merit i ditt CV?

Då är detta en unik möjlighet för dig!

Arbetsuppgifterna under praktiken inkluderar bland annat informationssökning, administration av hemsida och sociala medier, sammanställning av PM, deltagande i seminarier och konferenser, kontakter med EU:s institutioner och andra relevanta aktörer i såväl Bryssel som Norrbotten och Västerbotten samt att delta i det dagliga rutinarbetet på kontoret. I praktikperioden ingår även som en viktig del att sammanställa rapporter inom olika policyområden som är relevanta för regionens utveckling. EU-dimensionen i rapporterna ska vara tydlig.

Vi söker dig som har:

  • Relevant högskoleutbildning gärna motsvarande C-uppsatsnivå (men inte ett krav)
  • Stort intresse/kunskap om EU
  • Genuint intresse av regional utveckling inom vår region
  • God datorvana och goda färdigheter i Office-paketet 
  • Mycket god kommunikationsförmåga och att uttrycka dig i tal och skrift
  • Mycket goda kunskaper i engelska är ett krav, franska är meriterande 

 

Vi ser gärna att du har någon koppling till eller intresse för Norrbotten/Västerbotten, exempelvis genom studier vid universiteten i regionen. För praktikperioden utgår ett kompletterande stipendium motsvarande 20 000 kronor utöver möjligheten att erhålla Erasmusstöd via ditt Universitet. Den sökande ombesörjer övrig finansiering på egen hand.
Praktikperioden är från 2 september 2019 till 17 januari 2020 (det finns utrymme för flexibilitet).

 Ansökan

Är Du intresserad? Skicka in en ansökan som innehåller en kort presentation av Dig själv, CV och en egenproducerad akademisk text till Mikael Janson, Managing Director på North Sweden: mikael.janson@northsweden.eu

Sista ansökningsdatum är 18 mars 2019.

Vill Du veta mer om hur det är att praktisera på North Sweden European Office kan du kontakta våra nuvarande praktikanter: 

Clara: ns1@northsweden.eu och Hannes: ns2@northsweden.eu

Läs praktikutlysningen som PDF här:

Välkommen med din ansökan!

26 Feb 2019 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information