Stort tack Vilma och välkommen till vår nya praktikant, Hanna!

North Sweden tackar Vilma Johansson för hennes korta men ljuva tid hos oss på North Sweden och önskar henne lycka till på EU-kommissionen där hon ska göra praktiktjänst från och med första mars. Vi vill samtidigt önska Hanna Bergman varmt välkommen till kontoret som tar över Vilmas praktikplats under våren 2022!

Under veckan har vi på North Sweden tre praktikanter på plats på kontoret i Bryssel då det sker en slags överlämning i och med att Vilma Johansson slutar som praktikant den sista februari med anledning av att hon fått praktiktjänst på EU-kommissionen varvid Hanna Bergman tar vid. Vi avtackar därför Vilma och önskar Hanna välkommen till kontoret.  

Hanna har en kandidat i statsvetenskap från Göteborgs universitet. Med stort intresse för utvecklingsfrågor i Afrika har hon tidigare engagerat sig för Etiopiens utveckling där hon även har bott under en kortare period. Hanna är född i Örnsköldsvik och ser nu fram emot att lära sig mer om norra Sveriges utvecklingsområden.  

- Eftersom jag strävar efter att arbeta med utvecklingsfrågor i Afrika ska det bli spännande att få en praktisk erfarenhet av regionalt utvecklingsarbete. För mig är det dessutom värdefullt att praktiken handlar om just norra Sverige eftersom det ligger mig nära hjärtat. Jag ser också fram emot att få en inblick i EU:s olika institutioner, att bygga på mitt kontaktnät och stärka mina franskakunskaper, säger Hanna. 

Vilma kommer fortsätta sin resa i Bryssel på en Blue Book-praktik. Hennes tid på North Sweden har varit givande och hennes bidrag till nyhetsrapporteringen har varit värdefull. 

Vad tar du med dig från din tid vid North Sweden i Bryssel? 

- Jag har fått ett nytt intresse för bland annat EU:s arktiska politik samt de stora gröna investeringarna som sker i Norrbotten och Västerbotten. Jag har också fått en större förståelse för tyngden i EU-samarbeten och finansiering genom EU-projekt, säger Vilma. 

Vad ska du göra framöver? 

- Jag kommer påbörja EU-kommissionens Blue Book-praktik på generaldirektoratet för havsfrågor och fiske, DG MARE, här i Bryssel. Men jag ser fram emot att fortsätta hålla kontakten och följa North Swedens arbete! 

Vi på North Sweden önskar Hanna varmt välkommen till kontoret och tackar Vilma samt önskar henne stort lycka till! 

23 Feb 2022 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information