Ny praktikanttillsättning för sommaren: Fredrika Norberg

North Sweden är mycket glada över att få välkomna Fredrika Norberg som under sommaren kommer att arbeta hos oss med EU:s gröna industriplan och förordningen om nettonollindustri utifrån ett regionalt utvecklingsperspektiv. Arbetet kommer att fokusera på vilka möjligheter och effekter lagförslagspaketet har för norra Sverige.

Fredrika är uppväxt i Harads, Norrbotten och kommer till hösten att påbörja sitt femte och sista år på Civilingenjörsprogrammet Industriell Ekonomi vid Luleå Tekniska Universitet där hon läser sitt avslut inom Innovation & Strategisk Affärsutveckling.   

– Jag fick en inblick i North Swedens arbete under mina två år på H2 Green Steel i Boden. Där insåg jag hur viktigt det är med en mellanhand på plats i Bryssel för att företag i Norrbotten ska få rätt förutsättningar från EU.  

Fredrika kommer under juni månad vara på plats på North Swedens kontor i Bryssel och göra en djupdykning i EU:s gröna industriplan med fokus på förordningen om nettonollindustri, Net Zero Industry Act, och undersöka möjliga implikationer som lagförslaget kan få för norra Sveriges regioner. 

Jag ser fram emot att arbeta direkt från Bryssel i sommar där jag får chansen att skaffa mig djupare förståelse för vilka effekter aktuella lagförslag och initiativ från EU har på den gröna omställningen som sker hemma just nu.    

Läs mer om förordningen om nettonollindustri här 

Läs mer om EU:s gröna industriplan här

07 Jun 2023 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information