Sustainable Mining in the Arctic Region

Länsstyrelserna i Norrbotten och Västerbotten, Region Västerbotten och Norrbottens läns landsting inbjuder till ett seminarium om Hållbar gruvnäring i den arktiska regionen. 

Norrbottens och Västerbottens län i norra Sverige har en lång tradition av gruvnäring och de rika malmförekomsterna har spelat en viktig roll för den ekonomiska och sociala utvecklingen i regionen. För att säkerställa en fortsatt hållbar utveckling av regionens gruvindustri har de regionala aktörerna tillsammans arbetat fram ett strategidokument som ska bidra till ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar mineralutvinning i regionen. Detta seminarium ger dig inblick i de utmaningarna och möjligheterna som finns i regionen kopplat till fortsatt utveckling av gruvindustrin.  

Huvudtalare är landshövdingarna i Norrbotten och Västerbotten samt representant för Region Västerbotten, företrädare för EU-kommissionen, Näringsdepartementet, industrin, akademi och Vinnova. 

Seminariet hålls den 21 oktober kl 14-17 på Stockholmsregionens Europakontor, Avenue Marnix 28 i Bryssel (Metro: Trone). Registrering öppnar kl 13.30.

Inbjudan & program

För mer information kontakta Mona Mansour, North Sweden. 

In English

/Mona Mansour

07 Okt 2014 Näringspolitik

Näringspolitik

Norra Sverige har ett aktivt och mångsidigt näringsliv som på flera områden levererar unika resurser och kompetenser för export och till EU:s inre marknad. North Sweden bevakar EU:s politik på områden så att norra Sveriges aktörer ska få största möjlighet att bidra till att utveckla regionen och EU:s konkurrenskraft. Gränsövergångarna måste vara enkla och effektiva för att utvidga den egna hemmamarknaden och kompetensutbytet med omgivande regioner.

Kontaktperson: Lotta Rönström

Mer information