Nya BotniaAtlanticaprogrammet är öppet för ansökningar

Nu öppnar Interreg-programmet Botnia-Atlantica för nya ansökningar till programmets nya period 2014-2020. Den första ansökningsomgången hålls öppen för ansökningar fram till 13 mars 2015. En informationsträff anordnas i Vasa i Finland den 18 februari för att underlätta sökanden att ta fram ansökningar.

Botnia-Atlanticaprogrammet som sträcker sig från Österbotten i Finland, Västerbotten och Västernorrland i Sverige och Norland i Norge har sin utgångspunkt i att skapa gränsöverskridande mervärde för hela regionen. De fyra strategiska insatsområdena som skall prioriteras är innovations, näringsliv, miljö och transport.

Läs mer om det nya Botnia-Atlanticaprogrammet

Läs nyheten på Region Västerbottens hemsida

/Ludvig Cronqvist

21 Jan 2015 Regionalpolitik

Regionalpolitik

North Sweden arbetar för att regionens unika förutsättningar ska synas och komma till uttryck i EU:s regionalpolitik. Regionen är EU:s mest glesbefolkade samtidigt som huvudparten av de totalt 900.000 invånarna är bosatta i städerna utmed Östersjökusten vilket skapar utmaningar det regionala tillväxtarbetet. Med hjälp av EU:s regionalpolitik kan norra Sverige överkomma utmaningarna som kommer med extrem gleshet, avstånd till marknader och låg kritisk massa vilket också skapar tillväxt och värden för hela unionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information