Saving the Sea

Open Days 2013 dagarna i Bryssel är just runt hörnet och precis som förra året så är North Sweden med som arrangör i år. På seminariet "Saving the Sea the Baltic way - turning tougher transport regulations into competitve advantages", är North Sweden en av fyra arrangörer och där en av talarna är Västerbottens regionråd, Erik Bergkvist.

Seminariet arrangeras på Open Days andra dag, 9/10, hos Mecklenburg-Vorpommern Information Office. På seminariet kommer det presenteras exempel på hur aktörer runtom Östersjön implementerar nya teknologier för att kunna vara konkurrenskraftiga med hållbara transportlösningar för och i framtiden.

För mer info om seminariet

/Filip Ingelström

03 Okt 2013 Transportpolitik

Transportpolitik

Goda infrastrukturförbindelser är en förutsättning för utveckling och tillväxt av norra Sverige som ett av EU:s arktiska områden. Den råvaruintensiva ekonomi som bland annat står för 90% av EU:s järnmalmsproduktion kräver god infrastruktur inom regionen och förbindelser med resten av EU och globalt. Desamma gäller för den omfattade skogsindustrin med ett nettoexportvärde 90 miljarder kronor i Sverige år 2016. North Sweden arbetar för att EU:s transportpolitik ska möjliggöra fortsatt export och utveckling av regionens näringsliv.

Kontaktperson: Lotta Rönström

Mer information