Tävla i Arctic Future Challenge för unga entreprenörer!

Är du entreprenör och mellan 18–29 år? Ansök då om att delta i innovationstävlingen Arctic Future Challange för unga företagare i de arktiska regionerna. Tävlingen syftar till att uppmuntra ungdomar till entreprenörskap, informera om potentialen i Arktis och skapa ett forum för att lyfta fram ungas företag och idéer.

Målgrupp

Ungdomar i åldrarna 18–29 som bor i och/eller studerar på en läroanstalt eller driver ett företag i någon av de arktiska regionerna i de arktiska länderna Kanada, Finland, Grönland, Färöarna, Danmark, Island, Norge, Sverige och Kanada är välkomna att ansöka om att delta i tävlingen. Tävlingen finansieras av regeringarna i Danmark, Grönland, Färöarna och Island.

Vem kan delta?

Tävlingen har tre teman:

  1. Arctic Youth Founder of the Year - Är du entreprenör och har startat ett eget företag? Ansök då inom denna kategori!
  2. Arctic Youth Startup of the Year - Har du startat ett företag eller varit del i en process att starta ett företag? Ansök då inom denna kategori!
  3. Best Arctic Youth Business Concept - Är du student vid ett universitet och har en affärsidé? Ansök då inom denna kategori!

För kategorier (1) Arctic Youth Grundare av Year och (2) Arctic Youth Startup of the Year, efterfrågas grundläggande information om företaget och vad som behövs för att driva verksamheten framåt.

För kategori (3) Bästa Arctic Youth Business Concept, behöver det inte röra sig om ett befintligt företag, utan enbart en idé. I ansökan krävs därför en kort affärsplan eller affärsmodell.

Nominera dig själv eller någon annan!

Om du känner till en ungdomsentreprenör eller en startup som du tycker bör nomineras till tävlingen kan du besöka www.arcticfuturechallenge.org och klicka på Nominera. För att fylla i formuläret behövs kontaktinformation till den tänkta nominerade. Det är även möjligt att nominera sig själv till tävlingen. Observera att det är möjligt att söka till alla kategorier där kriterierna uppfylls.

I tävlingen kommer en vinnare från varje kategori att utses. Som pris erhåller de tre vinnarna 25 000 danska kronor och ett mentorskap skräddarsydda för framtida affärsverksamheter. Därtill bjuds de in att delta på Arctic Circle Assembly som äger rum på Island i oktober 2020. Flyg och boende bekostas av organisatörerna.

Ansök om att delta till Arctic Future Challange senast den 12 juni!

/Ozan Yücel

Om du behöver stöd i ansökan eller har frågor, kontakta AFC-teamet team@arcticfuturechallenge.org

Läs mer om Arctic Future Challange och ansök här

18 Maj 2020 Medborgarnas EU

Medborgarnas EU

För EU:s institutioner är det viktigt att involvera medborgare i politiken för att öka det politiska deltagandet och främja en gemensam europeisk tillhörighet. Norra Sverige har bärkraftiga sociala och kulturella industrier som är viktiga för medborgarnas livsmiljö. Sveriges ursprungsbefolkning samerna har en viktig röst i den arktiska politiken på EU-arenan där det finns kulturella och politiska intressen. North Sweden bevakar utvecklingen inom inom kultur och kreativa näringar, folkhälsa, jämställdhet, kompetensutveckling och civil- och demokratifrågor.

Kontakt: Maria Bostrom

Mer information