Anmäl ditt energieffektiviseringsprojekt

Har din kommun eller region ett projekt som är innovativt, energieffektivt och av betydelse för värmepumpvärlden? Den europeiska värmepumpssammanslutningen, EHPA, arrangerar för fjärde gången en tävling för att identifiera den region eller kommun som föregår med bästa praxis med projekt om förnyelsebara uppvärmningar och kyleffektslösningar.

Vinnaren av EHPA 2014 kommer att få synlighet genom EHPAs hemsida, nyhetsbrev och evenemang. Företrädarna för regionen eller kommunen kommer också att få chansen att presentera sitt projekt under en intervju, som senare kommer att visas genom EHPAs kanal/mediapartners. 

Ansökan görs genom att skicka in en kort presentation om stadens eller kommunens projekt tillsammans med några bilder på projektet. Sista ansökningsdag är den 15 mars 2014 och ansökan görs till heatpumpcity@ehpa.org.

Vinnaren kommer att ta emot priset under en middag som kommer att äga rum den 19 maj i Berlin, dagen innan den 7:e EHPA europeiska värmepumpsforumet.

Mer information

/Filip Ingelström

24 Jan 2014 Klimatpolitik

Klimatpolitik

De beslut som tas inom EU:s klimatpolitik har inverkan på regionens näringsliv och invånarnas livsmiljö. Utöver de klimat- och energirelaterade målen främjar EU arbetet med en ökad biodiversitet, en hållbar användning av naturresurser, att motverka hälsoproblem orsakade av klimatförändringar, ett hållbart jordbruk och att säkra EU:s livsmedelsförsörjning. Norra Sverige har speciella förhållanden såväl befolkningsstruktur som klimat vilka måste tas hänsyn till vid utformandet av unionens lagstiftning.

Kontaktperson: Carina Christiansen

Mer information