European Bee Awards 2015

Organisationen för europeiska markägare (ELO) bjuder nu in dig till att ansöka om 2015 års European Bee Award. Denna utmärkelse har skapats tillsammans med intresseorganisationen för europeiska producenter av jordbruksmaskiner (CEMA) och syftar till att belöna de bästa metoderna för att skydda pollinatörer och den biologiska mångfalden i europeisk jordbruksmiljö.

Vid eventet kommer pris att delas ut till jordbrukare, markägare, markförvaltare eller entreprenörer på landsbygden som genom framgångsrika och innovativa projekt bidrar till att skydda bin och andra pollinatörer i jordbruksmiljön. Två priser kommer att delas ut: det vinnande projektet erhåller en summa på 5 000 euro och det projekt som rankas näst högst kommer att vinna 2 500 euro. Utöver prispengarna är utmärkelsen ett sätt att få erkännande av sina insatser via spridning genom ELO:s och CEMA:s kommunikationskanaler. 

Ansökan står öppen fram till den 30 juni och mer om utmärkelsen kan du läsa här.

 

/Kalle Eriksson

28 Maj 2015 Klimatpolitik

Klimatpolitik

De beslut som tas inom EU:s klimatpolitik har inverkan på regionens näringsliv och invånarnas livsmiljö. Utöver de klimat- och energirelaterade målen främjar EU arbetet med en ökad biodiversitet, en hållbar användning av naturresurser, att motverka hälsoproblem orsakade av klimatförändringar, ett hållbart jordbruk och att säkra EU:s livsmedelsförsörjning. Norra Sverige har speciella förhållanden såväl befolkningsstruktur som klimat vilka måste tas hänsyn till vid utformandet av unionens lagstiftning.

Kontaktperson: Carina Christiansen

Mer information