Informationsträffar gällande stöd för Kreativa Europa

Kreativa Europa är EU-kommissionens program för de kulturella och kreativa områdena under 2014-2020 med en burget på 1,45 miljarder euro för hela programperioden. Programmet erbjuder möjligheter för aktörer i Europa inom bland annat tv, film, dataspel, konst och kultur att etablera internationella samarbeten och även nå ut till en internationell publik. Kreativa Europa är uppdelat i två delprogram: Kultur och Media.

I samband med att sista ansökningsdag för flera stödformer inom Kreativ Europa utgår den 5 oktober arrangeras därför två informationsträffar i slutet av sommaren för att vidare bidra med information om samarbetsprojekt, stöd till nätverksprojekt och stöd till plattformar. Den första träffen äger rum i Göteborg den 24 augusti och den andra träffen äger rum i Stockholm den 31 augusti. Dessa informationsträffar har i syfte att bidra med kunskap om EU:s kulturstöd och kommer även understödja intressenters planerade ansökningar.

Delprogrammet Kultur vänder sig till aktörer inom musik, scenkonst, bildkonst, design, konsthantverk, arkitektur, litteratur, tidskrifter, radio, arkiv, bibliotek, museer, kulturarv och kulturmiljö. Delprogrammet MEDIA vänder sig till aktörer inom den audiovisuella sektorn (film, tv och dataspel). Stöd kan sökas av produktionsbolag, spelutvecklare, utbildningsorganisationer, distributörer, filmfestivaler och andra organisationer inom sektorn.

Ta chansen och anmäl dig inför informationsträffarna

Göteborg: Kultur i Väst bjuder in till en informationsdag där Elin Rosenström från Kreativa Europa Desk Kultur, och Tiago Prata från TILLT, medverkar. Träffen kommer äga rum på onsdag den 24 augusti, klockan 9.30−16.00, Litteraturhuset, Lagerhuset Heurlins plats 1, Göteborg. Anmälan sker senast 19 augusti via ett digitalt formulär, vid intresse av privat konsultation skall det även anmälas och det är viktigt att notera att det finns begränsat antal platser. Anmäl dig här för informationsträffen i Göteborg

Stockholm: Träffen sker hos Kreativa Europa Desk Kultur på Kulturrådet. Elin Rosenström och Margareta Brilioth finns på plats för att ge information och svara på frågor. Mötet kommer att äga rum onsdag den 31 augusti, klockan 13.00–15.00, Kulturrådet (plan 6), Borgvägen 1, Stockholm. Anmälan för informationsträffen i Stockholm skall ske senast den 22 augusti via email: elin.rosenstrom@kulturradet.se

Läs mer om informationsträffarna gällande Kreativa Europa här.

/Aida Mehrazin

21 Jun 2016 Regionalpolitik

Regionalpolitik

North Sweden arbetar för att regionens unika förutsättningar ska synas och komma till uttryck i EU:s regionalpolitik. Regionen är EU:s mest glesbefolkade samtidigt som huvudparten av de totalt 900.000 invånarna är bosatta i städerna utmed Östersjökusten vilket skapar utmaningar det regionala tillväxtarbetet. Med hjälp av EU:s regionalpolitik kan norra Sverige överkomma utmaningarna som kommer med extrem gleshet, avstånd till marknader och låg kritisk massa vilket också skapar tillväxt och värden för hela unionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information