Delta vid EU Design Days den 25 november med social design och medborgarengagemang på agendan

Vill du marknadsföra socialt designarbete på EU-arenan? Delta då vid EU Design Day den 25 november och visa upp regionalt arbete med social design, medborgarengagemang eller samskapande. Anmäl ditt intresse senast den 19 juni.

EU Design Day

EU Design Day är ett forum för att marknadsföra designarbete i Bryssel. European Regions Research and Innovation Network, ERRIN, där North Sweden är medlem, organiserar det årliga evenemanget som sammanför regioner och kreativa aktörer från hela EU. Konferensen har blivit ett känt koncept bland nyckelaktörerna inom design på EU-nivå. Genom att delta erhåller man ökad marknadsföring genom synlighet i ERRIN:s sociala medier och vid det fysiska eventet i Bryssel den 25 november.

Vill du delta vid EU Design Day i Bryssel och presentera ett projekt eller regionalt arbete inom ramen för social design, medborgarengagemang eller samskapande? Fyll då i ansökan som består av ett A4 med några frågor och skicka in den till ERRIN senast den 19 juni!

Läs mer om utformningen av EU Design Day den 25 november i ansökan här.

Varför delta i EU Design Days?

Vid frågor, kontakta agnieszka.wieczorek@errin.eu eller gaia.marotta@errin.eu.

/Julia Hanson

Medborgarnas EU

För EU:s institutioner är det viktigt att involvera medborgare i politiken för att öka det politiska deltagandet och främja en gemensam europeisk tillhörighet. Norra Sverige har bärkraftiga sociala och kulturella industrier som är viktiga för medborgarnas livsmiljö. Sveriges ursprungsbefolkning samerna har en viktig röst i den arktiska politiken på EU-arenan där det finns kulturella och politiska intressen. North Sweden bevakar utvecklingen inom inom kultur och kreativa näringar, folkhälsa, jämställdhet, kompetensutveckling och civil- och demokratifrågor.

Kontakt: Maria Bostrom

Mer information