Praktikantrapport Anna Lundgren

Anna Lundgren har under höstterminen 2016 gjort praktik på North Sweden i Bryssel. Under sin tid här valde  Anna ett skriva en rapport om EU:s migration och integrationspolitik där hon visar på flera exempel på samarbetsprojekt inom migration och integration i Norrbotten och Västerbotten.

Migration och integration i EU och Övre Norrland - En inspirationsrapport med exempel från regionen
I Annas rapport kan du läsa om arbetet med migration på EU-nivå och om pågående arbete och samarbeten inom migration och integration i regionen och med andra regioner och aktörer i EU. I slutet av rapporten finns även tips på fortsatt läsning på området. Rapportens mål är därmed att bidra till ökad kunskap om EU på området migration och integration samt ökat och förbättrat samarbets- och integrationsarbete inom och utom regionen, Norrbotten och Västerbotten, genom tips på integrationsprojekt. 

Läs hela Annas rapport

 

 

15 Feb 2017 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information