Förstudie för samarbete i Östersjöregionen

Stödet ska gå till förstudier för att analysera och förbereda samarbetsmöjligheter i Östersjöregionen som del i regionala strukturfondsprojekt. Målgrupp är svenska aktörer på nationell, regional och lokal nivå som har intresse och möjlighet att söka och driva projekt i regionalfondsprogrammen. Sista ansökan är 4 december 2013.

Syftet med utlysningen är att stödja:

  • Analys och utveckling av metoder och arbetssätt för att systematiskt ta tillvara och överföra nätverk och resultat från gränsöverskridande och transnationellt samarbete i regionen till det regionala tillväxtarbetet.
  • Analys och förberedelser av transnationellt samarbete som utgör del i och ger mervärde till större projekt inom de regionala strukturfondsprogrammen samt bidrar till ett eller flera av insatsområdena i Östersjöstrategin.
  • Ökad synlighet och kunskap bland aktörer i programområdet om möjligheten till transnationellt samarbete i regionalfondsprogrammen.

    Vem kan söka?

Svenska aktörer på nationell, regional och lokal nivå som har intresse och möjlighet att söka och driva projekt i regionalfondsprogrammen. I projektgruppen ska ingå aktörer med erfarenhet från territoriellt samarbete.

För vad kan jag söka?

  • Kartläggning och analys  
  • Förstudier  
  • Nätverksbyggande

Projekten måste verka inom de tematiska områden som omfattas av det aktuella regionalfondsprogrammet

Vad kan jag inte söka för?

Det går inte att få stöd till ordinarie verksamhet eller investeringar.

Stödet får bara användas av svenska aktörer. I övrigt, se Tillväxtverkets Allmänna villkor.

Vilka krav, villkor och regler finns?

Sökande ska samverka med andra relevanta projekt och aktörer på uppmaning av Tillväxtverket. Sökande ska hålla Tillväxtverket löpande informerade om arbetet i projektet.

När kan jag söka?

Mellan 2013-11-18  - 2013-12-04.

När ska jag genomföra projektet?

Projektet ska genomföras under 2014 - 2015.

Hur mycket kan jag få i stöd?

Total budget: 2 000 000 kr

Projektbidrag: upp till 400 000 kr

Projektlängd: upp till 12 mån

Medfinansiering: 50%

 Mer information om ansökan hittar du här

/MB

21 Nov 2013 Regionalpolitik

Regionalpolitik

North Sweden arbetar för att regionens unika förutsättningar ska synas och komma till uttryck i EU:s regionalpolitik. Regionen är EU:s mest glesbefolkade samtidigt som huvudparten av de totalt 900.000 invånarna är bosatta i städerna utmed Östersjökusten vilket skapar utmaningar det regionala tillväxtarbetet. Med hjälp av EU:s regionalpolitik kan norra Sverige överkomma utmaningarna som kommer med extrem gleshet, avstånd till marknader och låg kritisk massa vilket också skapar tillväxt och värden för hela unionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information