Komexp i Bryssel

Den 22-24 september besökte kommunikationsexpertföreningen Nederländerna och Belgien. North Sweden anordnade programmet för gruppens besök i Bryssel.

Kommunikationsexpertföreningen med länsplaneupprättare från länsstyrelser och regionförbund runt om i Sverige, var på studiebesök i Nederländerna och Belgien den 22-24 september. I Nederländerna besökte gruppen bl a Rotterdams hamn, Europas största hamn och världens 8e största med 11 miljoner containrar/år som skall ökas till 19 miljoner/år och med 80.000 människor som arbetar i hamnen varje dag. 

Lia Potec

Lia Potec, EU-kommissionen

Den 24 september besökte gruppen Bryssel där North Sweden arrangerade möten som hölls på Sveriges ständiga representation i EU. Jens Nilsson (S&D), Europaparlamentet berättade om sitt arbete i transportutskottet. Lia Potec, med ansvar för TEN-T och CEF genomförande i Sverige, vid EU-kommissionens DG Move, presenterade sakfrågorna. Mona Mansour informerade om sitt arbete för North Sweden Office. 

Mona Mansour komexp

Mona Mansour, North Sweden

/Mona Mansour

29 Sep 2014 Transportpolitik

Transportpolitik

Goda infrastrukturförbindelser är en förutsättning för utveckling och tillväxt av norra Sverige som ett av EU:s arktiska områden. Den råvaruintensiva ekonomi som bland annat står för 90% av EU:s järnmalmsproduktion kräver god infrastruktur inom regionen och förbindelser med resten av EU och globalt. Desamma gäller för den omfattade skogsindustrin med ett nettoexportvärde 90 miljarder kronor i Sverige år 2016. North Sweden arbetar för att EU:s transportpolitik ska möjliggöra fortsatt export och utveckling av regionens näringsliv.

Kontaktperson: Lotta Rönström

Mer information