Gör praktik på north sweden

Vill du ha internationell erfarenhet?
Ta chansen att praktisera på North Sweden! 

North Sweden European Office, Västerbottens och Norrbottens representationskontor i Bryssel, söker två praktikanter inför vårterminen 2016. Praktiken ger Dig möjlighet att få en god insyn och förståelse för hur regionala frågor drivs i Bryssel.

  • Vill Du få en inblick i hur Europasamarbetet går till i EU:s institutioner i Bryssel? 
  • Är Du intresserad av hur regionala frågor drivs i Bryssel och hur regionala och lokala aktörer arbetar med EU-frågor i Norrbotten och Västerbotten?
  • Är Du i slutet av din utbildning?
  • Vill Du få internationell erfarenhet och en utmärkt merit i ditt CV?

Då är detta en unik möjlighet för dig!

Arbetsuppgifterna under praktiken inkluderar bland annat informationssökning, administration av hemsida och sociala medier, sammanställning av PM, deltagande i seminarier och konferenser, kontakter med EU:s institutioner och andra relevanta aktörer i såväl Bryssel som Norrbotten och Västerbotten samt att delta i det dagliga rutinarbetet på kontoret. I praktikperioden ingår även som en viktig del att sammanställa rapporter inom olika policyområden som är relevanta för regionens utveckling. EU-dimensionen i rapporterna ska vara tydlig.

Vi söker dig som har:

  • Relevant högskoleutbildning med minst motsvarande C-uppsatsnivå
  • Stort intresse/kunskap om EU
  • Genuint intresse av regional utveckling inom vår region
  • God datorvana och goda färdigheter i Office-paketet 
  • Mycket god kommunikationsförmåga och att uttrycka dig i tal och skrift
  • Mycket goda kunskaper i engelska är ett krav, franska är meriterande 

Vi ser gärna att du har någon koppling till eller intresse för Norrbotten/Västerbotten, exempelvis genom studier vid universiteten i regionen. För praktikperioden utgår ett kompletterande stipendium. Den sökande ombesörjer övrig finansiering på egen hand.

Praktikperioden är från 25 januari - 24 juni.

Ansökan

Är Du intresserad? Skicka in en ansökan som innehåller en kort presentation av Dig själv, CV och C-uppsats eller motsvarande till Mikael Janson, Managing Director på North Sweden: mikael.janson@northsweden.eu

Sista ansökningsdatum är 8 november 2015.

Välkommen med din ansökan!

Praktikutlysning som pdf 

06 Okt 2015 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information