Onlinekurs om regioner, EU-institutioner och policyskapande

Den 19 oktober öppnar regionkommittén upp onlinekursen ”regions, EU institutions and policy-making”. Kursen riktar sig till alla som är intresserade av att öka sin förståelse för samspelet mellan EU och dess regioner.

EU:s regionkommittés onlinekurs om regioner, EU:s institutioner och policyskapande öppnar den 19 oktober. Kursen har utformats för tjänstemän som arbetar för regioner och städer samt för studenter och andra som är intresserade av EU-frågor. Kursen syftar till att skapa en plattform för lärande om EU-frågor, att diskutera EU:s påverkan på lokala policyfrågor samt förklara hur Europeiska Unionen fungerar och vilken plats de europeiska regionerna har i EU. Kursen sträcker sig över åtta veckor och är gratis.

Registrera dig här senast den 23 september

Läs mer här för mer information om kursen

/Oskar Ivarsson

17 Sep 2015 Regionalpolitik

Regionalpolitik

North Sweden arbetar för att regionens unika förutsättningar ska synas och komma till uttryck i EU:s regionalpolitik. Regionen är EU:s mest glesbefolkade samtidigt som huvudparten av de totalt 900.000 invånarna är bosatta i städerna utmed Östersjökusten vilket skapar utmaningar det regionala tillväxtarbetet. Med hjälp av EU:s regionalpolitik kan norra Sverige överkomma utmaningarna som kommer med extrem gleshet, avstånd till marknader och låg kritisk massa vilket också skapar tillväxt och värden för hela unionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information