Designhögskolan i Umeå topprankad

Respekterade Red Dot Institute och iF rankar Designhögskolan vid Umeå universitet som bästa designutbildning i Europa och världen.

Varje år uppmärksammar Red Dot Design Ranking de 15 bästa designateljéerna, företagen och designinstitutionerna från olika regioner och det är idag den ultimata referensen för prestation och förmåga inom design. Red Dot Institute har rankat Designhögskolan vid Umeå universitet högst inom Amerika och Europa i år 2016. Åren 2012-2014 hamnar Designhögskolan i Umeå också högst och de år skolan inte rankas som bäst rankas den som tvåa sen år 2011.

Designhögskolan vid Umeå Universitet har för första gången även blivit rankad som bästa designskolan i världen av Industrie Forum (iF). Alla som har mottagit ett eller fler priser under senaste tre åren hamnar automatiskt på iF’s rankinglista. Bara att finnas med på den listan är högst prestigefyllt. Designhögskolan vid Umeå Universitet mottog totalt 11 priser, vilket är rekord för skolan och resulterade i högsta placering i iF’s ranking. Därmed är Designhögskolan vid Umeå universitet rankad som bästa designskolan i världen på iF’s universitetsranking i konkurrens med världens bästa designskolor.

Thomas Degn, programchef över masterprogrammet i avancerad produktdesign, säger att Designhögskolan vid Umeå universitet är den enda designskolan som placerat sig topp 10 på både Red Dot Institute och iF’s rankningar. Thomas säger också: ”En av flera orsaker till framgången för skolan är att vi kreativt försöker utmana oss själva. Vi litar på våra studenter och stödjer dem i deras individuella utveckling. Vi strävar också efter att vara en inspirerande samarbetspartner till samhället i stort samt till svenska och internationella företag.”

 

Här kan man se hela iF’s ranking.

 

Här kan man se Red Dot Institutes rankingar åren 2011-2016.

 

/ Anna Lundgren

20 Sep 2016 Innovationspolitik

Innovationspolitik

Norra Sverige har ett av EU:s starkaste innovationssystem och bidrar till att stärka EU:s konkurrenskraft på områden så som medicin, rymd, mineraler och bioekonomi. Norra Sveriges universitet, företag och myndigheter är framgångsrika i att attrahera konkurrensutsatta forskningsmedel från EU och har sedan 2014 mottagit 85 miljoner Euro för projekt från ramprogrammet för forskning och innovation. North Sweden arbetar för att stärka regionen i konkurrensen om medlen och att påverka EU:s finansieringsprogram.

Kontaktperson: Niklas Johansson

Mer information