Anmäl dig NSPA forum 2017

North Sweden European Office tillsammans med nätverket Northern Sparsely Populated Areas (NSPA) bjuder in till NSPA-forum den 9–10 november i Rovaniemi, Finland. I samband med det årliga NSPA forumet vill vi samtidigt bjuda in till konferensen DISCOVERING THE ARCTIC FUTURE - AS A PART OF EUROPE som samorganiseras med Regionala rådet i Lappland, NSPA och Regionkommittén. 

171003 skogvinter

På eventen kommer cirka 200 personer att samlas för att diskutera framtidens regionala utveckling, Smart Specialisering, Arktis men främst ligger fokus på interregionalt samarbete. Efter NSPA-forumet finns det möjlighet att delta på konferensen ”Arctic Smartness” med Europeiska Regionkommitténs ledamöter i ECON-utskottet och högnivåkonferensen om Smart Specialisering (S3) i Rovaniemi.

En av huvudtalarna är regionkommitténs ordförande Markku Markkula, som var en av talarna vid lanseringen av OECD-studien för NSPA i Bryssel. Programmet för forumet är inte färdigt än men det kommer att publiceras inom kort. En del diskussionspunkter och talare finns dock redan med i den preliminära versionen. Från svenskt håll kommer bland annat Anders Lindholm, Näringsdepartementet, att medverka i diskussionen.

Du är varmt välkommen att diskutera hur samarbetet i det Europeiska Arktisk kan fördjupas och hur EU:s fonder och initiativ kan bättre anpassas för att våra regioners regionala utvecklingsmål ska uppfyllas i enlighet med OECD-studiens rekommendationer för regionerna i NSPA. En av huvudfrågorna för forumet är att diskutera möjligheterna att bygga en gemensam smart regional specialisering över hela NSPA.

Datum: 9-10 november 2017

Plats: Rovaniemi, Finland

Anmäl dig här

Program hittar du här

/Martha Bahta 

03 Okt 2017 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information