Besök från Norrbotten

Onsdagen den 10 maj träffade North Sweden en grupp Vänsterpartister från Norrbotten. Mikael Janson, direktör på North Sweden, gav gruppen en presentation om vår verksamhet i Bryssel, hur EU:s politik påverkar Norrbotten och hur North Sweden jobbar för att påverka viktiga frågor för Norra Sverige i EU.

Vid ankomsten till North Sweden hälsades de välkomna av North Swedens direktör, Mikael Janson, som även gav dem en kortare introduktion där de fick lära sig mer om vad vår organisation arbetar med och om viktiga frågor i EU som påverkar Västerbotten och Norrbotten.

norrbotten

Gruppen diskuterade bland annat frågor rörande transportpolitiken i övre Norrland, vilket North Sweden arbetar aktivt med. Frågor rörande infrastruktur är en viktig faktor för regionens utveckling.

Den OECD-studie som North Sweden initierat för de 14 regionerna i hela norra Sverige, Finland och Norge som också togs upp visar just på vikten av sådana investeringar och ger stöd för det gentemot såväl EU som nationellt. Det är dock viktigt att från regionens sida bli duktigare på att verkligen visa på hur en utvecklad transportpolitiken kan leda till bättre förutsättningar för ekonomisk utveckling.

Deltagarna, som var inbjudna till Europaparlamentet genom Malin Björk, Europaparlamentariker (V), tyckte att det var en spännande och givande presentation och de har nu fått en bättre förståelse för hur North Sweden representerar deras intresse i EU.

Vi på North Sweden vill passa på att tacka för ett trevligt besök och hoppas att ni har haft en givande upplevelse här i Bryssel!

Vill du också göra studiebesök i EU?
North Sweden hjälper våra huvudmän i norra Sverige med att planera och genomföra studiebesök i Bryssel. Utifrån gruppens intressen och målsättning hjälper vi till att formulera programmen och hitta de nyckelpersoner som är intressanta att träffa.

För mer information, kontakta Martha Bahta.

/Sanna Schumacher, Maria Sandberg med kollegor på North Sweden

10 Maj 2017 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information