Horison2020 visualiseringsverktyg

Sveriges innovationsmyndighet Vinnova har lanserat ett nytt visualiseringsverktyg, som de har utvecklat i samarbete med masterstudenter från den Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

horisont2020

Vinnova:s nya visualiseringsverktyg informerar om samarbetet inom Horisont2020.

Det nya verktyget ger en möjlighet att få detaljerad information om vilka organisationer och länder som deltar i programmet för Horisont2020, EU:s program för forskning och innovation, hur stor finansiering är och vilka partnerskap mellan aktörerna som finns.

Alla uppgifter, som man kan ta fram med hjälp av detta visualiseringsverktyg, kommer från den öppna forskningsdata som finns på EU-kommissionens hemsida. EU:s politik för öppen data baseras på iden att det ska vara fritt att använda och vidareutnyttja offentlig information, som samlas från EU:s institutioner och andra organ.

Just nu gäller informationen i visualiseringsverktyget för kontrakterade projekt i Horisont 2020 fram till den 30 september 2016. För närvarande har Vinnova inga planer på att utveckla nya funktioner, men data kommer att uppdateras tre gånger per år.

Till visualiseringsverktyget

För mer information om visualiseringsverktyget kontakta Vinnova här

Läs mer om EU-kommissionens öppna data här

/Maria Sandberg

10 Feb 2017 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information