Save the date: EU-Arktiskonferensen i Oulu 15-16 juni

Den 15-16 juni 2017 arrangeras ’High-Level Arctic Stakeholder Forum meeting’ i Oulu, Finland, som en del av den just nu pågående samrådsprocessen om EU:s investeringsprioriteringar i den arktiska regionen.  I samband med konferensen kommer EU-kommissionen att presentera den första samlade preliminära rapport om EU:s regionala arktiska prioriteringar, utifrån de bidrag som nu samlas in, med bland annat NSPA som en av motorerna för den processen. Under konferensen kommer det finnas möjlighet att diskutera regionala önskemål för att bidra till underlag till den slutgiltig rapport som väntas tas fram under hösten.

Första dagen kommer Timo Soini, Finlands utrikesminister, ansvariga EU-kommissionärer Karmenu Vella samt EU:s egen ”utrikesminister”Federica Mogherini att finnas på plats.  Andra dagen kommer att fokusera den pågående konsultationsprocessen inom det som kallas Arctic Stakeholder Forum, inklusive den årliga dialogen med ursprungsbefolkningen som EU anordnat sedan ett antal år tillbaka.

Är du en del av regionens företrädare från politik, akademi, näringsliv och civilsamhälle? Då är det viktigt att du tar chansen att vara med!

Registreringen har öppnat och det har börjat fyllas på med hotellbokningar vilket gör att det är en god idé att snarast möjligt boka boende. Det är viktigt att vi från svensk regional sida finns med för att lyfta våra åsikter även i detta sammanhang, utifrån olika vinklar såsom politik, akademi, näringsliv och civilsamhälle, så se till att boka in er på detta redan nu.

Registrera dig här 

Läs mer om det samråd som varit och processen för utformningen av EU:s arktiska politik i det nordligaste Europa

/Sanna Schumacher

10 Maj 2017 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information