Tack till vt 2017 praktikanter

Under vårterminen 2017 har Sanna Schumacher och Maria Sandberg praktiserat på North Sweden i Bryssel. Vi på North Sweden vill önska dem lycka till på deras nya äventyr och tacka för allt gott jobba de har gjort under våren.  

mariasanna(2)
Tv: Maria Sandberg och Sanna Schumacher

Sanna och Marias erfarenheter av sin praktik på North Sweden
– Det har varit en otrolig upplevelse att få praktisera på North Sweden, på så många plan. Jag har växt så mycket som person och lärt mig saker jag omöjligt kunnat göra i skolbänken. Jag har fått en väldigt värdefull erfarenhet i att klara mig i ett nytt land och arbeta med regionalpolitik på EU- nivå. Efter min tid här i Bryssel tar jag med mig vetskapen av att man som regionkontor har möjlighet att påverka EU:s politik från Norrbotten- och Västerbottens sida, säger Sanna.

– Praktikperioden på North Sweden har verkligen varit en stor chans för mig att utvecklas. Det har varit en inspirerande upplevelse med roliga arbetsuppgifter! Efter denna vårtermin tar jag med mig mer kunskap om hur Norrbottens och Västerbottens län påverkar och påverkas av EU. Till råga på allt, har jag fått en fördjupad förståelse för nätverkandes roll i Brysselbubblan och för kommunikations arbete, har fått nya vänner för livet samt rest runt omkring Benelux! – berättar Maria.

Vad händer nu?

Näst på tur Marias del står semesterresor till Danmark och Israel, sen återvänder hon till skolbänken för att skriva klart sin masteruppsats.
Sanna åker tillbaka till Västerbotten för arbete på Länsstyrelsen och för att avsluta sina studier med en masteruppsats.

Förutom att stort tack och lycka till vill vi även från North Sweden passa på att önska Sanna och Maria en riktigt fin sommar. 

/Martha Bahta

28 Jun 2017 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information