EU-kommissionen välkomnar allmänhetens åsikter kring EU-frågor

Nu är förhandlingarna kring den kommande EU-budgeten för kommande programperiod post 2020 i full gång. Med anledning av detta öppnar EU-kommissionen nu upp flertalet samrådsprocesser inom aktuella EU-frågor. Missa inte din chans att tycka till, läs mer om de olika samråden samt hur du går till väga.

180115samrad2

Samrådsprocesserna uppmanar olika aktörer inom specifika områden att tycka till inom områden där EU har beslutandekompetens. Samråden som nu presenteras kommer att ligga som grund för den kommande EU-budgeten för programperioden post 2020. Bland de nyligen öppnade samråden finns frågor som sammanhållningspolitik, strategisk infrastruktur och innovation. Genom att svara på samråd kan du vara med och påverka de förslag som EU-kommissionen planeras lägga fram under våren.

Nedan finner du samtliga samrådsprocesser samt information om hur du går till väga för att lämna din åsikt samt slutdatum för samtliga samrådsprocesser. Missa inte din chans att påverka.

Samtliga samrådsprocesser

/Lovisa Jonsson

 

16 Jan 2018 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information