Stort tack till våra praktikanter Sofia och Lovisa!

Det är dags för höstens fantastiska praktikanter att lämna oss. Genom sin praktik har de hjälpt till med det praktiska på kontoret, rapporterat om EU-frågor och nyheter samt tagit hand om våra besökare från regionen. North Sweden European Office vill tacka Sofia och Lovisa för arbetet de gjort under sina fem månader hos oss och passa på att ställa några frågor om deras tid i Bryssel.

180115sofiaochlovisa

Vad tar ni med er från er praktik på North Sweden?

Lovisa: Praktiken i sig har varit otroligt utvecklande och mångsidig. De nya utmaningar jag har fått möjligheten att ta mig ann här hos North Sweden har gett mig självförtroende och erfarenhet att bygga vidare på i framtiden. Dessutom har praktiken fungerat som en fantastisk ögonöppnare för hur många olika möjligheter det finns att arbeta med EU-frågor.

Sofia: Jag har definitivt lärt mig mycket om EU och den regionala kopplingen samt vilken vikt EU har inom så många områden. Jag kan tänka mig att komma tillbaka till Bryssel i framtiden då staden erbjuder många spännande arbetsmöjligheter så jag tror min tid på North Sweden kan vara till stor nytta då.

Vad tar ni med er från tiden i Bryssel?

Lovisa: Från min tid i Bryssel tar jag med mig många nya vänner samt en känsla av att förändring alltid är inom räckhåll. Genom en massa ny kunskap, nya möten med människor, intressanta evenemang och fantastiska studiebesök är jag övertygad om att det finns något för alla i Bryssel. Någon kallade det en gång för en statsvetares dröm att befinna sig där allt händer och hur klyschigt det än låter är det just så det känns, man befinner sig liksom verkligen i Europas politiska kärna. Såklart är Bryssel också en mysig stad att bo i, det skadar ju inte att de har fantastiska julkreationer här under säsongen heller. Dessutom blir man bortskämd med att en mängd fantastiska städer ligger endast några få timmars tågresa här ifrån.

Sofia: Kort sagt fantastiska minnen både från praktikplatsen och från fritiden i Bryssel. Många nya vänner och mycket ny kunskap.

Vad har ni för tips till personer som funderar på att göra praktik?

Lovisa: Sök praktik! Personligen har praktikperioden varit en enorm investering i min utbildning.  Erfarenheten är ovärderlig både för mig och mitt framtida arbetssökande. Sök platser som känns intressanta och givande för dig, inte en sekund har jag ångrat mitt beslut. Det är ofattbart hur mycket man kan lära på så kort tid om man bara vågar försöka anta en ny utmaning.

Efter praktiken ska både Sofia och Lovisa tillbaka upp till Umeå och skriva sina kandidatuppsatser i statsvetenskap. Vad som sker efter det är aningen ovisst än så länge men de ser båda fram emot att fortsätta sin utveckling med engagerande arbeten eller vidare studier. Vi önskar båda två lycka till i framtiden!

/Martha Bahta

16 Jan 2018 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information