Unga norrbottniska entreprenörer får chansen

Projektet Erasmus for Young Entrepreneurs ordnar så att tio unga norrbottniska företagare får besöka företag i andra EU-länder. Projektet drivs av Norrbottens Handelskammare i samarbete med European Minds.

Många unga i Europa har ett intresse för entreprenörskap, men en stor del av dem blir aldrig entreprenörer. Det behövs fler entreprenörer i Europa och meningen med detta projekt är att sätta små och medelstora företag i fokus, för att hjälpa dem att bli mer konkurrenskraftiga och anpassa sig till globaliseringen.

Erasmus for Young Entrepreneurs är ett internationellt utbytesprojekt som ger unga entreprenörer i Norrbotten chansen att under en månads tid besöka ett etablerat företag i ett annat europeiskt land. För att delta krävs det att man är under 35 år och har tänkt starta eget eller har ett företag som inte är mer än 3 år gammalt. Projektet välkomnar alla branscher.

Läs om Louise Eriksson från Gällivare

Läs om Therése Brun från Luleå

Mer information om Erasmus for Young Entrepreneurs

/Christoffer Björkman

02 Okt 2009 Näringspolitik

Näringspolitik

Norra Sverige har ett aktivt och mångsidigt näringsliv som på flera områden levererar unika resurser och kompetenser för export och till EU:s inre marknad. North Sweden bevakar EU:s politik på områden så att norra Sveriges aktörer ska få största möjlighet att bidra till att utveckla regionen och EU:s konkurrenskraft. Gränsövergångarna måste vara enkla och effektiva för att utvidga den egna hemmamarknaden och kompetensutbytet med omgivande regioner.

Kontaktperson: Lotta Rönström

Mer information