Nya ansikten på Brysselkontoret

I veckan började vårens nya praktikanter, Tereza Nuaila och Niklas Hjelm Smith, på North Sweden i Bryssel. Praktiken inleddes med att höstens praktikanter Maria och Christoffer överlämnade arbetet.

Niklas ser fram emot att ta del av Europeisk politik på nära håll, någonting som alltid varit ett stort intresse för honom. Han tycker det är intressant att få se hur norra Sverige representeras i ett av världens största politiska forum. Efter att ha observerat och deltagit i Amerikansk politik i en period så är kul att få ett jämförande perspektiv ifrån andra sidan Atlanten. Niklas är född i Phoenix, uppvuxen i Umeå och har nyligen avslutat sina statsvetenskapliga studier vid Arizona State University i USA.

Tereza, som alltid haft ett stort intresse för internationella frågor och främmande språk, ser också fram emot en spännande tid i Bryssel. Hon är nyfiken på hur man bäst tillvaratar en regions intresse i EU. Född i Mocambique flyttade Tereza till Skåne som elvaåring och har läst Affärsjuridik med Europainriktning Franska vid Linköpings universitet. Tereza har genom praktik på Exportrådet och Svenska ambassaden i Portugal erhållit erfarenhet av att representera Sverige utomlands.

010121 Tereza och Niklas

- Vi hoppas på en lärorik vår på North Sweden. Det är särskilt spännande eftersom Lissabonfördraget precis har trätt i kraft, säger Tereza och Niklas.

Att kontoret ligger i Bryssel ser både Tereza och Niklas som ett stort plus då man får möjligheten att befinna sig i hjärtat av EU och i en internationell miljö.

Tereza och Niklas kommer huvudsakligen att arbeta med nyhetsbevakning, planering av besöksprogram samt bevaka konferenser och seminarier. Deras kontaktuppgifter finner ni här.

21 Jan 2010 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information