Vad är entreprenörskap?

För att uppmuntra entreprenörskap anordnar EU-kommissionen en årlig europeisk filmtävling. Man uppmuntrar kreativa filmälskare att producera en kort film (1-2 minuter) som behandlar frågor som: Vad är entreprenörskap? Hur man uppmuntra folk att bli entreprenörer? Hur kan man motverka gamla fördomar och skapa nya möjligheter för entreprenörskap?

Tävlingen har tre kategorier, "En annan livsstil", "Utmaningar och belöningar" och " Vägen mot framtiden". Första pris är €3,333, andra pris €2,222 och tredje pris €1,111. Ytterligare fem vinster på €555 ges till medverkande under 25 år.

Vinnarna kommer att bli bjudna till en speciell ceremoni 25 maj 2010 i Bryssel under veckan för europeiska små och medelstora företag.

Deadline för att skicka in sitt bidrag är 9 april.

Läs mer om European Entrepreneurship Video Award 2010

/Niklas Hjelm Smith

24 Mar 2010 Näringspolitik

Näringspolitik

Norra Sverige har ett aktivt och mångsidigt näringsliv som på flera områden levererar unika resurser och kompetenser för export och till EU:s inre marknad. North Sweden bevakar EU:s politik på områden så att norra Sveriges aktörer ska få största möjlighet att bidra till att utveckla regionen och EU:s konkurrenskraft. Gränsövergångarna måste vara enkla och effektiva för att utvidga den egna hemmamarknaden och kompetensutbytet med omgivande regioner.

Kontaktperson: Lotta Rönström

Mer information