Ny landshövding i Norrbotten

Sven-Erik Österberg utsågs på torsdagen till ny landshövding i Norrbotten efter Per-Ola Eriksson.

120706 Svenerik östberg

- Eftersom näringslivsfrågor är en av de frågor som ligger mig varmt om hjärtat kommer det att bli spännande att få vara en del av den positiva utveckling som Norrbotten just nu befinner sig i. Jag har också själv en bakgrund i skogsnäringen, en näring som alltid haft stor betydelse för Norrbotten, och känner mig väl bekant med de frågorna, säger Sven-Erik Österberg i ett pressmeddelande.

- Jag är både mycket glad och mycket hedrad att få det här förtroendet. Det känns särskilt roligt att få komma till Norrbotten, ett län med fantastiska utvecklingsmöjligheter, säger Sven-Erik Österberg i ett pressmeddelande.

Sven-Erik Österberg är i dag riksdagsledamot för Socialdemokraterna och ledamot i konstitutionsutskottet. Han har tidigare suttit som biträdande finansminister, gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen, ordförande i arbetsmarknadsutskottet, finansutskottet samt ledamot i dåvarande lagutskottet.

Sedan 1995 är Sven-Erik Österberg ordförande för Socialdemokraterna i Västmanlands partidistrikt och sedan 2009 är han också ledamot i partiets verkställande utskott.

Läs regeringes pressmedelande här.

 

/MB

 

06 Jul 2012 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information