Praktikutlysning vt 2013

North Sweden European Office, Västerbottens och Norrbottens läns representationskontor i Bryssel, söker två praktikanter inför vårterminen 2013. Praktiken ger Dig möjlighet att få en god insyn och förståelse och hur regionala frågor drivs i Bryssel.

  • Vill Du få en inblick i hur Europasamarbetet går till i EU:s institutioner i Bryssel? 
  • Är Du intresserad av hur regionala frågor drivs i Bryssel och hur regionala och lokala aktörer arbetar med EU-frågor i Norrbotten och Västerbotten?
  • Är Du i slutet av din utbildning?
  • Vill Du få internationell erfarenhet och en utmärk merit på din CV? 

 

Då är detta en unik möjlighet för dig!

Arbetsuppgifterna under praktiken inkluderar bland annat informationssökning, administration av hemsida och sociala medier, sammanställning av PM, deltagande i seminarier och konferenser, kontakter med EU:s institutioner och andra relevanta aktörer i såväl Bryssel som Norrbotten och Västerbotten samt att delta i det dagliga rutinarbetet på kontoret. I praktikperioden ingår även som en viktig del att sammanställa rapporter inom olika policyområden som är relevanta för regionens utveckling. EU-dimensionen i rapporterna ska vara tydlig.

Vi söker dig som har:

  • Relevant högskoleutbildning och läst minst 90hp inom samma ämne
  • Stort intresse/kunskap om EU
  • Genuint intresse av regional utveckling inom vår region
  • God datorvana och goda färdigheter i Office-paketet 
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt en god kommunikatör
  • Mycket goda kunskaper i engelska är ett krav, franska är meriterande 

Vi ser gärna att du har någon koppling eller intresse till Norrbotten/Västerbottens län, exempelvis genom studier vid universiteten i regionen. För praktikperioden utgår ett stipendium. Praktikperioden är 21 januari 2013 - 20 juni 2013.

Ansökan

Är Du intresserad? Skicka in en ansökan som innehåller en kort presentation av Dig själv, CV och C-uppsats eller motsvarande till Mikael Janson, Managing Director på North Sweden: mikael.janson@northsweden.eu

Sista ansökningsdatum är 5 november 2012.

Välkommen med din ansökan!

Vid frågor om praktiken kontakta Martha Bahta
Telefon: +32 (0)282 18 25

Läs praktikutlysningen som pdf här

/MB

03 Okt 2012 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information