Sökes: Internationell ungdomsambassadör för Norrbotten

Är du mellan 18 och 29 år och intresserad av internationella frågor? Är du utåtriktad och tycker det är roligt att lära känna nya människor? Då har du chans att bli en av Norrbottens ungdomsambassadörer!

Norrbottens läns landsting söker två ungdomar som vill delta i Assembly of European Regions årliga ungdomssommarskola, som år 2012 kommer att hållas i Ponta Delgada, Portugal, 20-25 augusti. Temat är kulturella och kreativa näringar och programmet är fullspäckat med spännande workshops, föreläsningar och studiebesök!

Sommarskolan är ett forum där unga, politiker och tjänstemän från olika regioner i Europa träffas för att utbyta erfarenheter och kunskaper samt för att diskutera aktuella ämnen. Sommarskolan ska peppa unga i att påverka, engagera sig, samt stärka delaktigheten i samhällsfrågor.

Som ungdomsambassadör representerar du Norrbotten som står för anmälningsavgift, boende, mat och resekostnader i samband med sommarskolan.

Ansökan
Maila motivering till varför just du skulle passa som internationell ungdomsambassadör för Norrbotten till ida.karkiainen@nll.se eller slå en signal på numret 072-740 26 07, senast den 20 maj 2012.

Observera att ungdomsambassadörerna måste vara födda mellan 25 augusti 1982 och 20 augusti 1994.

Program och övrig information hittar ni på AER:s hemsida

Förra året var Juliana Bergman och Maria Harila Norrbottens internationella ungdomsambassadörer.
Läs mer om dem och deras blogg från konferensen här

 

03 Maj 2012 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information