Bernt vedin ny medarbetare

Bernt Vedin kommer som Senior Adviser in European Affairs och ny medarbetare vid North Swedens kontor i Umeå, främst att arbeta med frågor inom området som berör Östersjösamarbetet, strukturfonderna inom sammanhållningspolitik och kreativa näringar.
   

Bernt storBernt har en lång erfarenhet av att arbeta med regionala- och internationella frågor. Han började på Kommunförbundet Västerbotten 1985 och har sedan jobbar med olika frågor. Från början med sociala frågor i nära samarbete med socialchefer och politiker i länets kommuner och landstinget. De senaste 15 åren har han arbetat med internationella frågor först på Kommunförbundet Västerbotten och från 2008 på Region Västerbotten där han bland annat jobbade med Östersjöstrategin och flernivåstyre.

Om sin nya roll i North Sweden säger Bernt att han tycker att det ska bli intressant att komma in i arbetet på North Sweden och att engagera sig i frågor som han också jobbat med tidigare.

- Det blir både lite nytt och även sådant som jag har arbetat med tidigare.

En passion som Bernt har är hans segelbåt och har senaste året tillbringat mycket av sin tid på internationellt vatten och har bl.a. korsat Atlanten.

Kontakta Bernt Vedin, bernt.vedin@northsweden.eu
Telefon nr: +46 (0)90 16 38 40

/MB

29 Maj 2013 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information