Besök från Norrbotten(s) valledare inför Europaparlamentsvalet 2014

Måndagen 23 september fick North Sweden besök av valledarna från Socialdemokraterna Norrbotten samt LO och tidningen Norrländska Socialdemokraten. Mikael Janson, direktör North Sweden, gav gruppen en presentation om vårt arbete här på North Sweden European Office och hur EU:s politik påverkar Norrbotten. Förutom besöket hos oss besökte gruppen också bland annat Sveriges Landsting och Kommuner (SKL), Europafacket och Europaparlamentariker MaritaUlvskog. Syftet med norrbottningarnas besök var att skaffa sig mer kunskap och information inför Europaparlamentsvalet i maj 2014.

Vart femte år väljer invånarna i EU vem som ska representera dem i Europaparlamentet. Europapparlamentet är EU:s enda direktvalda institution med ledamöter som ska driva politiska frågor som företrädare för innevånarna i EU:s beslutsprocess. Den 25 maj 2014 är det dags för oss svenskar att rösta fram de 20 Europaparlamentarikerna som ska representera Sveriges befolkning i Europaparlamentet 2014- 2019.

130923norrlandS

Läs mer om Europaparlamentsvalet här

/Jennie Larsson

25 Sep 2013 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information