Höstens nya ansikten

North Sweden European Office hälsar våra nya praktikanter Jennie och Filip välkomna till Bryssel. 

J&F

Jennie Larsson kommer från en liten by utanför Tärnaby i Storumans kommun men har alltid varit mer intresserad av omvärlden än av skidåkning. "Det var inte förrän efter mina två år utomlands som jag på riktigt började inse värdet av att komma från inlandet och den arktiska sfären, som vi faktiskt tillhör men det gör jag verkligen nu." säger Jennie.  

Hon studerar på Politcies kandidatprogrammet, Umeå universitet eftersom hon hoppas kunna jobba nationellt med miljöfrågor, speciellt de som påverkar hennes hemtrakter. "Drömmen är väl egentligen att jobba internationellt med miljöfrågor och jag tror inte det finns någon bättre plats att få en inblick i alla de frågor som intresserar mig än här på North Sweden i Bryssel.

Filip Ingelström studerade International Business Program på Umeå Universitet, där han i våras examinerade från med en ekonomi kandidatexamen. Kandidatuppsatsens huvudämne handlade om place branding, dvs. vad en plats kan göra för att varumärka sig själv så att man utmärker sig på regionala, nationella eller internationella plan.

"Detta ämne är något som ligger nära till hands med arbetet på North Sweden European Office och det var därför jag sökte mig till North Sweden". Filip är bördig från Östra Ljungby i nordvästra Skåne och har studerat både på universitet, University of Wisconsin-Madison, och high school i USA utöver universitetsstudierna i Umeå. Filip ser fram emot hösten i Bryssel och att få en inblick hur internationella relationer fungerar praktiskt inom EU.

03 Sep 2013 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information