Praktik ht 2013

North Sweden European Office, Västerbottens och Norrbottens  representationskontor i Bryssel, söker två praktikanter inför höstterminen 2013. Praktiken ger Dig möjlighet att få en god insyn och förståelse och hur regionala frågor drivs i Bryssel.

  • Vill Du få en inblick i hur Europasamarbetet går till i EU:s institutioner i Bryssel? 
  • Är Du intresserad av hur regionala frågor drivs i Bryssel och hur regionala och lokala aktörer arbetar med EU-frågor i Norrbotten och Västerbotten?
  • Är Du i slutet av din utbildning?
  • Vill Du få internationell erfarenhet och en utmärk merit på din CV?

Då är detta en unik möjlighet för dig!

Arbetsuppgifterna under praktiken inkluderar bland annat

 informationssökning, administration av hemsida och sociala medier, sammanställning av PM, deltagande i seminarier och konferenser, kontakter med EU:s institutioner och andra relevanta aktörer i såväl Bryssel som Norrbotten och Västerbotten samt att delta i det dagliga rutinarbetet på kontoret. I praktikperioden ingår även som en viktig del att sammanställa rapporter inom olika policyområden som är relevanta för regionens utveckling. EU-dimensionen i rapporterna ska vara tydlig.

Vi söker dig som har:

  • Relevant högskoleutbildning med minst motsvarande C-uppsatsnivå
  • Stort intresse/kunskap om EU
  • Genuint intresse av regional utveckling inom vår region
  • God datorvana och goda färdigheter i Office-paketet 
  • Mycket god kommunikationsförmåga och att uttrycka dig i tal och skrift
  • Mycket goda kunskaper i engelska är ett krav, franska är meriterande 

Vi ser gärna att du har någon koppling till eller intresse

 för Norrbotten/Västerbotten, exempelvis genom studier vid universiteten i regionen. För praktikperioden utgår ett kompletterande stipendium. Den sökande ombesörjer övrig finansiering på egen hand. Praktikperioden är 2 september 2013 till 24 januari 2014.

Ansökan

Är Du intresserad? Skicka in en ansökan som innehåller en kort presentation av Dig själv, CV och C-uppsats eller motsvarande till Mikael Janson, Managing Director på North Sweden: mikael.janson@northsweden.eu

Sista ansökningsdatum är 14 april 2013. 

Välkommen med din ansökan!

Läs praktikutlysningen som pdf här

NS-flaggor

Vid frågor om praktiken kontakta Martha Bahta
Telefon: +32 (0)282 18 25

 

06 Mar 2013 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information