Tredagarsfest i Umeå när kulturhuvudstadsåret invigs

Helgen den 31 januari till 2 februari 2014 är det invigning för Umeå 2014, EU:s kulturhuvudstadsår 2014. Den stora invigningsceremonin "Burning Snow" kommer att hållas lördagen den 1 februari.   

Umeå 2014 kommer att vara uppdelad i åtta olika delar efter Samernas åtta årstider med åtta olika invigningsceremonier. Helgen den 31 januari till 2 februari är det den stora invigningsceremonin som kommer att hållas klockan 17-18 lördagen den 1 februari nedanför Rådhusparken i Umeå.

Invigningen består utav antal olika delar som t.ex. "City of Winter" där Umeå kommer att smyckas med konstverk av bland annat is och snö, "Lit City" där byggnader och fasader i Umeå kommer att ljussättas och där Rådhusesplanaden kommer att få en speciell ljussättning och "Sápmi Today" som kommer att hylla det samiska på ett samtidigt och futuristiskt sätt på Rådhustorget.

Till programmet för invigningshelgen 

Umeå2014 pressmeddelande. 

/Filip Ingelström

11 Dec 2013 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information