Kristdemokraterna vb

Tisdag den 11 februari fyllde 17 Kristdemokrater från Västerbotten North Swedens konferensrum i samband med sin studieresa i Bryssel. Mikael Janson, direktör North Sweden, gav gruppen en presentation om vårt arbete och hur EU:s politik påverkar Norrbotten och Västerbotten. Syftet med Kristdemokraternas besök var att skaffa sig mer kunskap och information inför Europaparlamentsvalet i maj 2014.

- Ofta när man talar om Europa så visar många kartor ett centraleuropeiskt perspektiv där norra Europa knappt finns med på kartan, det gäller också kartor från svenskt håll som inte alltid fångar hela Sverige, därför gäller det att visa sig och finnas på plats. De beslut som fattas här i Bryssel och EU har betydelse för oss i Norra Sverige. I North Swedens uppdrag ska vi informera regionen om vad som händer i EU men också informera EU om norra Sveriges möjligheter och utmaningar. Det är svårt att följa med och påverka på avstånd, man måste vara representerad på plats i Bryssel, förklarade Mikael Janson för gruppen.

140212 kristdemokrater liten

/MB

12 Feb 2014 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information