Nya praktikanter på North Sweden

Under våren kommer praktikanterna Åsa Fors och Jessica Wikström att förstärka ordinarie personalstyrka på kontoret i Bryssel. Vi hälsar dem varmt välkomna och ser fram emot en spännande vår tillsammans med dem!

Åsa är född och uppvuxen i Hudiksvall. Praktiken på North Sweden European Office utgör den sista terminen av kandidatprogrammet i Europakunskap vid Göteborgs universitet. Utöver studier vid Göteborgs universitet har Åsa läst språkkurser i USA och Frankrike, samt pluggat en utbytestermin vid Institut d'études politiques i Lille.

"Förutom intresset för EU i allmänhet och europeisk integration i synnerhet, var det önskan om att lära mig mer om regional anknytning och påverkan inom det europeiska samarbetet som tog mig till Bryssel. Möjligheten att praktiskt arbeta med att främja regionens intresse på en internationell nivå, ser jag som en värdefull lärdom, oavsett vilket ämnesområde jag kommer att studera och arbeta med i framtiden".

Jessica, ursprungligen från Sävar, kommer till Bryssel med en förhoppning om att få omsätta sina kunskaper om EU i praktiken. Hon har en kandidatexamen i både medie- och kommunikationsvetenskap och statsvetenskap vid Umeå universitet. Hon har valt att ha ett europeiskt tema i båda sina uppsatser då hon tycker att EU är en spännande organisation. På statsvetenskapliga institutionen har hon arbetat inom projektet Politiseringen av Europa, vilket gett henne stora kunskaper om EU:s historia.

"Jag är jätteglad att jag fått chansen att praktisera hos North Sweden den här våren. Jag vill få lära mig mer om EU:s policyprocesser och om hur en kan kommunicera och informera om EU på ett enkelt sätt".

140128 praktikantbild

Klicka här för att kontakta Jessica och Åsa

28 Jan 2014 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information