Nya praktikanter HT 2015

Så har det blivit dags att komma igång igen efter sommaren. På North Sweden innebär det att vi tagit emot nya praktikanter. Vi har denna höst nöjet att få arbeta tillsammans med Oskar Ivarsson och Alexandra Strömbäck. Vi hälsar dem varmt välkomna och ser fram emot en intensiv höst tillsammans med dem!

 

020915oskaralexandra
Alexandra Strömbäck och Oskar Ivarsson

Alexandra är uppvuxen i Kalix men bor sedan 3 år tillbaka i Växjö där hon studerar en kandidatexamen i statsvetenskap på Linneuniversitetet. Praktiken på North Sweden är hennes sista termin på utbildningen innan hon tar sin examen. Hennes intresseområden är regionalpolitik i Norrbotten och beslutsfattande inom EU, framför allt hur EU kan påverka på regionalnivå och vice versa.

”Jag har alltid haft ett stort intresse för politik och möjligheten att kunna vara med och påverka inom politiken.  Därför ser jag en termin på North Sweden här i Bryssel som en otrolig möjlighet att kunna få en större inblick i hur man på ett regionkontor påverkar beslut på EU-nivå samt praktisk erfarenhet om hur detta går till. ”

Oskar är uppvuxen i Umeå men är sedan tre år tillbaka bosatt i Göteborg, där han studerar på Statsvetarprogrammet. Praktiken här på North Sweden blir den sista terminen i hans kandidatexamen. Hans intresseområden rör miljö, naturvård och samspelet mellan aktörer inom EU.

”Praktiken på North Sweden ser jag som stor möjlighet till internationell erfarenhet och en bra inblick i hur samarbetet mellan EU och regioner ser ut. "

Kontaktuppgifter till Alexandra Strömbäck och Oskar Ivarsson.

02 Sep 2015 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information