Stort tack till våra praktikanter Erica och Ludvig

Vi på North Sweden tackar Erica Rönnqvist och Ludvig Cronqvist. Våra duktiga praktikanter har under höstens månader sett till att allt fungerat på kontoret i Bryssel, med alltifrån det vardagligt löpande kontorsarbetet till att ordna med våra aktiviteter, hjälpa er på hemmaplan med information och delta i aktiviteter på plats i Bryssel. 

praktikht14

Ericas och Ludvigs erfarenheter av praktiken på North Sweden
– Det har varit en otrolig upplevelse med inspirerande och roliga arbetsuppgifter! Under praktiken på North Sweden har jag fått testa mina teoretiska kunskaper och lära mig praktiskt hur samspelet fungerar mellan EU och regionala aktörer. Jag har även lärt mig mycket om mig själv och hur det är att bo och arbeta utomlands.  Efter min tid i Bryssel tar jag med mig mer kunskap och en djupare förståelse för hur Norrbottens och Västerbottens län påverkar och påverkas av EU, vilket var min förhoppning när jag ansökte om en praktikplats här, berättar Erica.

– Under min tid på North Sweden har jag fått en superinblick i hur EU faktiskt kan påverka den regionala utvecklingen i Sverige. Detta tillsammans med många nya spännande lärdomar inom allt från Arktisfrågan till transnationell transportpolitik på EU-nivå tar jag nu med mig hem i bagaget till Sverige, säger Ludvig.

Nu näst på tur står en resa runt jorden för Ludvig innan han till hösten sätter sig i skolbänken igen och påbörjar masterutbildning inom fysisk planering. Erica som är klar med sin masterutbildning börjar jobbsökandet hemma i Norrland där hon hoppas få användning av sina nya erfarenheter.

Vi önskar dem lycka till med framtidens åtaganden!

/Martha Bahta

22 Jan 2015 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information