Tack till vårens praktikanter 2015

Vårterminen börjar redan närma sig sitt slut och det är dags att tacka våra fantastiska praktikanter Kalle Eriksson och Kejvan Bexenius för deras tid hos oss på North Sweden. Under vårens månader har de stöttat oss i vårt arbete och bemästrat flertalet varierande uppgifter. Allt ifrån att anordna konferenser till att strukturera upp det vardagliga löpande kontorsarbetet, rapporterat från seminarium, hjälpt er på hemmaplan med information samt arbetat med vår hemsida.

150701 kalle&kejvan2
Tv: Kejvan Bexenius och Kalle Eriksson

Kalles och Kejvans erfarenheter av praktiken på North Sweden

Praktiken har varit otroligt lärorik, för mig personligen. Jag har fått en fördjupad kunskap om hur EU påverkar den lokala och regionala nivån. I ett brett spektrum av uppgifter har jag fått snabbt sätta mig in i regioners samspel med EU-nivån och fått sätta mig in i flera olika sakområden och fått många nya lärdomar, berättar Kalle.

– Praktikperioden på North Sweden har verkligen varit en stor chans för mig att utvecklas. Min upplevelse är att man som praktikant hela tiden ”trampar ny mark” vilket innebär att man lär sig väldigt mycket som man inte kan läsa sig till på universitetet.  Att vara på plats i Bryssel har gett mig insyn i hur North Sweden arbetar och vilka insatser som krävs för att påverka EU-policy som är av vikt för de nordligaste regionerna i Sverige, säger Kejvan.

Och till ni som funderar på att göra praktik: Gör det bara! Många är tveksamma till att lämna trygghetszonen och undrar om det är värt det, men vi har inte pratat med någon som ångrat att de gjort praktik - bara tvärtom, uppmanar både Kejvan och Kalle.

Nu väntar nya utmaningar får dem båda. Kejvan kommer att jobba med att sprida information om karriärsmöjligheter i EU som Umeå Universitets första studentambassadör. Samtidigt kommer Kejvan till hösten återvända till skolbänken igen för att skriva klar sitt examensarbete på politisk kandidatprogramet i Umeå. Kalle som är klar med sin politiska kandidatexamen kommer direkt ta steget ut i arbetslivet och börjar jobba som studentombud på Umeå studentkår.

Vi tackar Kejvan och Kalle för deras för deras fina insatser hos oss i vår, och önskar dem all lycka till i framtiden! 

/Martha Bahta

 

01 Jul 2015 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information