Jakob Dulande tar över Peter Erikssons plats i Europaparlamentet (1)

För två veckor sedan utsåg stadsministern Stefan Löfven, Peter Eriksson (MP) till Sveriges nya bostadsminister. Det står nu klart att hans plats i Europaparlamentet tas över av hans partikollega Jakop Dalunde (MP).

Jakop Dalunde stod som kandidat på Miljöpartiets valsedel till EU-parlamentet 2014. Han hamnade på plats 6 och lyckades därmed inte att ta sig in. I samband med att Peter Eriksson utsågs till Sveriges nya bostadsminister istället för Mehmet Kaplan faller nu turen på Dulande att ta över den plats som blev vakant. Han kommer att sitta i EU-parlamentets miljö- och industriutskott, där Peter Eriksson suttit sedan valet 2014. Jakop Dalunde är 32 år och, förutom riksdagsledamot sedan 2014, har tidigare varit språkrör för Miljopartiets ungdomsförbund och kommunpolitiker.

 Dulande

Jag ser fram emot att arbeta med Europa, med grön omställning och ett Europa som välkomnar människor som flyr undan krig och förtryck. Europa står inför stora utmaningar med främlingsfientlighet och nationalism, jag vill vara med och bidra till ett Europa som har mer grön utveckling och välkomnar flyktingar, sade Jakop Dalunde till SVT.

North Sweden vill tacka Peter Eriksson för det goda samarbetet som vi haft genom åren och önskar all lycka med det nya uppdraget för båda parter!

 

/Aida Mehrazin 

08 Jun 2016 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information