På toppen av Europa och mitt i EU – ta del av webbsändningen

I samband med Europaveckan deltog Mikael Janson, direktör på North Sweden European Office, på ”Morgonrock” som är ett frukostseminarium och arrangeras av landstinget i Norrbotten under temat ’På toppen av Europa och mitt i EU’

Mikael Janson berättade under seminariet om arbetet med att sätta norra Sverige på EU:s kartor och hur norra Sverige har sin roll i arbetet. Han underströk vikten av regional utveckling och att allt hänger ihop inom EU. Följande frågor ställdes och diskuterades under på seminariet:

  • Varför är det så viktigt att kartorna i Bryssel inte slutar vid huvudstäderna?
  • Vad gör regionens påverkan på EU-nivå för arbetet med att skapa jobb och tillväxt på hemmaplan?
  • Vilka unika potentialer kan vår region tillvarata i en Europeisk, Arktisk och global kontext?

 

Missade du seminariet och är nyfiken på de ovan nämnda frågorna och vad Norrbotten och Västerbotten kan göra för EU och vad EU kan göra för Övre Norrland, finns det möjlighet att se seminariet. 

Titta på webbsändningen här.

 

/Aida Mehrazin 

25 Maj 2016 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information