Stort tack till våra praktikanter Alexandra och Oskar!

Hösten på North Sweden har varit intensiv och har passerat med rekordfart. Det är redan dags för oss att tacka av Alexandra Strömbäck och Oskar Ivarsson som under hösten praktiserat hos oss på North Sweden European Office. De har under sina 5 månader på olika sätt stöttat oss på kontoret och varit behjälpliga i stort och smått, från att hjälpa till att ordna med våra egna event så som Europaforums utökade rapportörsmöte i Bryssel, skrivit nyheter, tagit emot våra besöksgrupper från regionen och därtill allmänt sköt ruljangsen på kontoret.

IMG_1991
Alexandra Strömbäck och Oskar Ivarsson

Vad har du lärt dig under din praktikperiod på North Sweden?

Alexandra Strömbäck som studerar statsvetenskap vid universitetet i Växjö, men är uppvuxen i Kalix delar med sig från sin praktikperiod.

-          Det har på många sätt varit en lärorik period i Bryssel. Jag har fått en större förståelse för det europiska samarbetet och har utvecklat min kommunikativa förmåga då våra arbetsuppgifter i stor del innefattar att arbete med att uppdatera North Swedens hemsida och skriva nyheter.

Oskar Ivarsson med rötter i Umeå och har innan praktiken studerat Statsvetarprogrammet vid Göteborgs universitet svarar på frågan:

-          Massor! Jag har ökat min förståelse för bland annat beslutsprocesserna inom EU samt i hur stor utsträckning medlemskapet i EU påverkar olika politiska nivåer. I övrigt har jag fått insyn i många olika intressanta sakområden som jag mest troligt inte kommit i kontakt med annars.

Alexandra och Oskar tar även med sig från sin tid i Bryssel alla nya människor hon träffat och lärt känna, samt allt roligt som hon varit med om både arbetsrelaterat men även privat.

Vad har ni för tips till personer som funderar på att göra praktik?

-          Absolut gör det! Sök de praktikplatser du helst vill ha, jag trodde aldrig jag skulle få denna, men nu sitter jag här och är inne på min sista vecka på praktiken, och det har varit hur roligt och lärorikt som helst, säger Alexandra.

-          Har man chansen att göra praktik så ska man ta den, instämmer Oskar.

Efter praktiken kommer Alexandra att återvända till Växjö för att slutföra sin kandidatuppsats innan examen, men även planeras ett varmt återseende till Kalix.

För Oskar väntar arbetsmarknaden då han efter praktiken lämnar studerandet med en kandidatexamen.

Vi på North Sweden vill önska stort lycka till och stort tack för denna tid!

/Martha Bahta

20 Jan 2016 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information