Välkommen till Europaforum i Piteå

EFNS logga

”När globala utmaningar blir lokala möjligheter”


Europaforum samlar regionala och kommunala politiker från de 
fyra nordligaste länen på Pite Havsbad för att samordna politiska insatser och påverka EU.

Vid årets forum 25-26 februari i Piteå lyfter vi blicken då världen krymper och globala utmaningar blir lokala möjligheter. Internationella marknader, ökade migrationsströmmar och ett hetare Arktis är några exempel på globala utmaningar som skapar möjlig­heter för norra Europas glesbefolkade områden. Frågan är nu hur norra Sveriges kommuner och regioner ska ta vara på nya möjligheter och påverka framtidens utveckling.

Forumet inleds med OECD om utmaningar och möjligheter i norra Sverige, Norge och Finland och avslutas med Europa-parlamentarikerna om hur EU och regionerna kan skapa förutsättningar tillsammans. Kommunernas medverkan är också extra viktig då Europaforum beslutar om det framtida arbetet genom antagande av strategi och handlingsplan.

Ta chansen att omvärlds- och framtidsspana, diskutera och mingla med statsråd, EU-parlamentariker, forskare, representanter från OECD och EU-kommissionen.

Fullständigt och fullspäckat program finns nu tillgängligt. Anmäl dig redan nu för att säkra din plats!

Information om program och registrering

Program för EFNS

I samband med det anordnas också ett gemensamt seminarium för alla NSPA-regionerna i anslutning till Europaforum Norra Sverige på Pite Havsbad 25 februari. Mer information hittar du här.

/ Alexandra Strömbäck 

18 Jan 2016 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information