Vi välkomnar våra nya praktikanter till kontoret!

Nu har vårens nya praktikanter kommit på plats på kontoret och vi på North Sweden vill hälsa dem varmt välkomna till oss i Bryssel. 

160126 Aida och Michele

Aida Mehrazin och Michele Cicchetti är våra nya praktikanter på North Sweden European Office. De ser båda framemot våren i Bryssel och vad den har att erbjuda, och vi vill börja med att presentera dem lite närmare: 

Aida Mehrazin har en Pol.kand examen från Umeå Universitet i bagaget och är just nu på sitt sista år inom Masterprogrammet Globala Studier på Göteborgs Universitet. Hon är född och uppvuxen i Umeå men är stadgad i Göteborg sedan två år tillbaka. Hennes intresse för Europeiska Unionen har vuxit med tiden och resulterat i att hon tagit sig an olika utmaningar för att lära sig mer om samarbetet. Hon har tidigare verkställt en praktik på Europeiska Unionens Delegation i Kairo där hon fick lärdom om hur unionen fungerar utanför Europa.

-          Anledningen till varför jag sökte praktiken på North Sweden i Bryssel är för att jag känner att det är dags för en djupare förståelse av Sveriges samverkan med Europeiska Unionen och dess regionsamarbeten och policyprocesser – varför inte då starta med Norra Sverige som ligger mig varmt om hjärtat. Jag är oerhört förväntansfull för det som komma skall, speciellt med tanke på arbetet med sammanhållningspolitiken inom Northern Sparsely Populated Areas (NSPA) och Europaforum Norra Sverige (EFNS).

Michele Cicchetti läser Masterprogrammet i ledarskap och organisation vid Umeå universitet och har sen tidigare en Pol.kand examen i statsvetenskap från Umeå universitet samt en Fil.kand examen i språk- och litteraturvetenskap från Università degli studi di Genova. Michele har bott i Umeå i drygt fyra år, men är italiensk medborgare och har vuxit upp nära Milano. Han hamnade i Umeå för första gången som utbytesstudent under läsåret 2009/10 inom ramen för Erasmusprogrammet, men då han trivdes så bra flyttade han tillbaka våren 2012 och Umeå har varit hans hem de senaste fyra åren.

-          Mina intresseområden är flernivådemokratin och samverkansmöjligheter inom ramen för Europasamarbetet, vilket jag tycker är väldigt intressant ur ett förvaltnings- och demokratiskt perspektiv. Det är därför jag vill göra min praktik på North Sweden, en organisation som arbetar med just dessa frågor i Bryssel och försöker knyta ihop de lokala utvecklingsfrågorna med EU:s övergripande mål.

Michele har genom sina tidigare erfarenheter en god insyn i hur man jobbar med dessa frågor från den lokala och regionala nivån, tack vare sin praktik på Region Västerbotten.

-          Min förhoppning nu är att få en chans att komplettera den erfarenheten och få insyn i hur man jobbar med regionala frågor från Bryssel!

Under våren på North Sweden European Office kommer Aida Mehrazin och Michele Cicchetti arbeta främst med kommunikation, omvärldsbevakning och rapportering. 

Här hittar du kontaktuppgifter till Aida och Michele

/Martha Bahta

26 Jan 2016 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information