Delta i European Week of Regions and Cities (EWRC) 9-12 oktober i Bryssel

Förberedelserna för European Week of Regions and Cities (EWRC) 2017 är nu igång. Evenemanget samlar lokala och regionala aktörer från hela Europa och över 100 workshops, seminarier och debatter kommer att arrangeras under veckan.

Under fyra dagar mellan den 9 och 12 oktober inom European Week of Regions and Cities-ramen (tidigare kallat Open Days) får europeiska städer och regioner en möjlighet att visa hur de tar sig an utmaningarna som de ställs inför. Årets tema är ”Regioner och städer som arbetar för en bättre framtid”, som sedan delas in i tre kategorier:

  • Bygga motståndskraftiga regioner och städer;
  • Regioner och städer som förändringsaktörer;
  • Kunskapsutbyte för att uppnå resultat.

Alla regioner och städer som vill delta i evenemanget kan ansöka inom regionala partnerskap, som måste bestå av minst fyra och max tio regioner eller städer från minst fyra medlemsländer. Sedan förväntas partnerskapet anordna en workshop i Bryssel under European Week samt minst ett evenemang på hemmaplan i form av en medborgardialog.

Dags att förbereda ditt event - sista anmälningsdag 31 mars
Vill du delta på EWRC? Som officiell partner får du en unik möjlighet lyfta dina frågor med relevans för lokal och regional nivå, utbyta erfarenheter och nätverka. Notera dock att det finns begränsningar för antal möjliga parter att medverka per region. Hör därför av er med er idé till oss på North Sweden för koordinering och mer information. Partners som är intresserade av att medverka till och med den 31 mars på sig att skicka in sin ansökan. Preliminärt datum för när evenemangets registreringssida öppnar är juli.

Ansökningar om partnerskap tas emot fram till den 31 mars 2017 här.

Mer information om EWRC hittar du här.

/Maria Sandberg

01 Mar 2017 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information