European capital of innovation award

För tredje året arrangerar EU- kommissionen ”European Capital of Innovation Award”. Den stad som visar på det bästa initiativet tilldelas en prissumma på miljon euro. 

I slutet av mars har din stad möjligheten att delta i tävlingen ”European Capital of Innovation Award” som arrangeras av EU:s forskningsprogram Horisont 2020 och är tillägnat städer med mer än 100 000 invånare.

Det man behöver göra som deltagare är att demonstrera en vilja till att tillämpa och testa nya, innovativa medborgarinitiativ som lösningar för sociala utmaningar. Staden bör också kunna skapa en inbjudande miljö för medborgare till att vilja och våga testa nya utmaningar. Vinnaren av tävlingen förra året var Amsterdam som vann priset på grund av sitt helhetsperspektiv på innovation inom de fyra områdena styrning, ekonomi, social inkludering och livskvalité. Andra och tredje plats tilldelades Turin och Paris. 

Riktlinjer för tävlingen kommer att publiceras inom kort.

Läs mer här

/Sanna Schumacher

10 Mar 2017 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information